2 måter å gjøre Instagram-historien privat på

Instagram er ikke stort på personvern. For å gjøre Instagram-historien din privat, må du redigere personverninnstillingene for kontoen din.

Foreløpig er det ingen funksjoner for å lage en privat historie, men det er to personvernkontroller som bidrar til å gjøre Instagram-historier private til en viss grad.

Dette er «Skjul historie fra»-funksjonen og «Nære venner». En av eller begge disse metodene lar deg begrense visningstilgangen til historiene du deler på plattformen.



Gjør Instagram-historien din privat

  1. Start Instagram-appen
  2. Trykk på hamburgermenyen
  3. Trykk på 'Innstillinger'
  4. Trykk på 'Personvern'
  5. Trykk på «Story»
  6. Trykk på 'Nær venner'
  7. Velg 'Ferdig'
  8. Se gjennom antall 'nære venner' på listen din
  9. Trykk på hjem-knappen
  10. Trykk på 'Din historie' for å lage en historie
  11. Trykk på 'Nær venner'-knappen for å dele den privat
  12. En grønn kant bekrefter at den er privat

Metoden ovenfor gjør historiene dine bare synlige for de på listen over 'nære venner'.

En annen metode du kan bruke er funksjonen 'Skjul historie fra'.

Trinnene for å bruke begge metodene er lagt ut nedenfor, og starter med den raskeste fordi det innebærer mindre tapping for deg ...

Metode 1: Del kun med dine nære venner

Dette er den raskeste måten å gjøre Instagram-historiene dine private på.

Selv om det ikke er begrenset til dine øyne.

Det er begrenset til de på listen over nære venner. Dette er en privat liste som gir følgerne du legger til den spesiell tillatelse til å se dine private historier.

Du trenger minst én person på listen over nære venner for å gjøre historien din privat ved å bruke denne metoden.

Trinn 1: Start Instagram-appen

Nære venner er en funksjon i appen som ikke er tilgjengelig i nettleserversjonen.

Trinn 2: Trykk på hamburgermenyen

På Android er det hamburgerikonet (3 horisontale linjer). På iOS er det de 3 vertikale prikkene.

Trinn 3: Trykk på 'Innstillinger'

Trinn 4: Trykk på 'Personvern'

Trinn 5: Trykk på 'Story'

Trinn 6: Trykk på 'Nære venner'.

De du samhandler mest med på Instagram vil bli foreslått i appen.

Dette er basert på personene du stort sett samhandler med, for eksempel gjennom direktemeldinger, likes og delinger.

Bla gjennom følgerne dine og velg bare de du vil dele private historier med.

Hvis du bare vil dele ting med én person, for eksempel din sønn eller datter, velg brukernavnet deres her for å legge til i listen over nære venner.

Brukere får ingen varsler når du legger til eller fjerner kontakter på eller av nære venners seksjon.

Trinn 7: Velg 'Ferdig'

Dette tar deg tilbake til skjermbildet for historieinnstillinger.

Trinn 8: Gå gjennom listen over 'nære venner'.

Etter å ha trykket på 'Ferdig' på forrige skjerm, vil listen over nære venner ha oppdatert fra null (0) til hvor mange brukerkontoer du har gitt tillatelse til å se dine private historier.

Hvis du bare valgte én konto å dele med, bør du ha «1 person» på listen over nære venner.

Hvis det viser noe annerledes, gå tilbake til forrige trinn og fjern merket for alle kontoer du ikke ønsker skal kunne se dine private historier.

Trykk på haken for å fjerne personen fra listen over nære venner.

Trinn 9: Trykk på Hjem-knappen

Dette vil returnere deg til startskjermen hvor du kan lage en historie og deretter dele den privat.

Trinn 10: Trykk på 'Din historie'

Velg bilder eller ta opp en video for å lage en historie.

Trinn 11: Trykk på 'Nær venner'

Dette vises nederst på skjermen med den grønne sirkelen med en stjerne inni den.

Når du trykker på knappen for nære venner, begynner historien å laste opp.

Trinn 12: Se etter den grønne kanten rundt 'Din historie'


Den grønne rammen rundt historien din øverst til venstre på skjermen betyr at det er en privat video som bare deles med de på listen over nære venner.

Når du trykker for å se historien, vil øverst til høyre vise de nære vennenes etikett. Og ikonet øverst til høyre når de ser historien din. Og den grønne kanten for å fortelle dem at de er på listen over dine nære venner.

  • Offentlige historier vises med en fargerik ring rundt seg.
  • Private historier vises med en solid grønn ring rundt seg.

Metode 2: Skjul historien din for noen eller alle

Anta at du vil gjøre et forsøk på en live-historie på Instagram uten å gå live. Hvordan gjør man det?

Bruk 'Skjul min historie' for å overskrive listen over nære venner.

Hvordan bruke 'Skjul min historie' for å gjøre Instagram-historier private

  1. Åpne appen for Instagram
  2. Trykk på de 3 linjene eller prikkene øverst til høyre
  3. Velg 'Innstillinger'
  4. Trykk på 'personvern'
  5. Trykk på «Story»
  6. Trykk på «Skjul historie fra»
  7. Velg alle kontoer hvis du vil gjøre historien din helt privat

Trinn 1:  Åpne appen for Instagram

Som mange av Instagrams innstillinger er funksjonen 'Skjul historie fra' begrenset til appen. Desktop-versjonen mangler dette.

Trinn 2: Trykk på de 3 linjene eller prikkene øverst til høyre

Android viser tre horisontale linjer. På iOS, trykk på de tre stablede prikkene.

Trinn 3: Velg 'Innstillinger'

Trinn 4: Trykk på 'personvern'

Trinn 5: Trykk på 'Story'

Trinn 6: Trykk på 'Skjul historie fra'

Dette vil vise alle følgerne dine.

Trinn 7: Velg alle kontoer hvis du vil gjøre historien din helt privat

Trykk på hver bruker og et hakemerke vises til høyre på skjermen ved siden av brukernavnet. Haken betyr at historien din blir skjult. Brukere uten merket vil kunne se dine private historier.

Når dette er gjort, trykk på hjem-knappen, lag en historie og legg den ut.

Hvis du har skjult historien for alle, vil historien være helt privat, noe som betyr at den bare er synlig for deg.

Du kan bruke dette til å lage historier privat for å se hvordan de vil se ut før du deler dem privat med de på listen over dine nære venner, eller dele dem med alle som en offentlig historie når du er fornøyd med den.

Vanlige spørsmål knyttet til å gjøre historier private på Instagram

Hvis jeg gjør en Instagram-historie privat og fremhever den, hvem ser høydepunktene?

Bare personer på «nære venner»-listen din kan se dine private høydepunkter. Når folk fjernes fra listen over nære venner, blir de ikke varslet. Men når de senere ser på profilen din, er mangelen på private høydepunkter (vist med en grønn kant) en giveaway at de har blitt fjernet.

Kan jeg opprette flere 'nære venner'-lister?

For øyeblikket er bare én liste over nære venner tilgjengelig. For å dele private historier med en mindre gruppe, kombiner de to metodene for å skjule historien for noen av dine nære venner. Del historien din, vent i 24 timer til den private historien forsvinner, og rediger deretter «Skjul min historie»-innstillingene igjen.